Παραγωγή

Η εταιρεία CretaVita χρησιμοποιώντας την αρχές της παράδοσης, και συνδυάζοντας τις με την σύγχρονη τεχνολογία και γνώση διασφαλίζει τις προϋποθέσεις για ένα εξαιρετικό τελικό προϊόν

Η μακρόχρονη ιστορία μας στο χώρο του ελαιολάδου, για περισσότερα από 40 χρόνια, μας έχει διδάξει να δίνουμε έμφαση σε όλα τα στάδια της καλλιεργητικής διαδικασίας, συλλογής και επεξεργασίας του ελαιοκάρπου έως την τυποποίηση και την αποθήκευση όπως και μεταφορά των τελικών προϊόντων με τη χρήση της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας, προστατεύοντας το από οποιαδήποτε υποβάθμιση. Σε αυτό συνεργούν οι σταθεροί συνεργάτες- παραγωγοί, το άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό συμβάλλοντας στο σταθερό ποιοτικό αποτέλεσμα υψηλών προδιαγραφών των προϊόντων της CretaVita, εφαρμόζοντας τα διεθνή πρότυπα διασφάλισης ποιότητας των τροφίμων. Τα προϊόντα CretaVita χαρακτηρίζονται από υψηλής θρεπτικής και οργανοληπτικής αξίας προϊόντα. Είμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση να προσφέρουμε στον καταναλωτή μας μια μεγάλη σειρά από Κρητικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας και μέγιστη αγοραστική απόδοση υπό την εμπορική ονομασία CretaVita και τα οποία είναι διαθέσιμα πλέον σε πολλές αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού.

“Πρωταρχικός σκοπός της CretaVita είναι η ανάπτυξη νέων μεθόδων και τακτικών συνολικής επίβλεψης της παραγωγής, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ποικιλία της ελιάς και το στάδιο ωρίμανσής-συγκομιδής της, επιλέγοντας τους καλύτερους ελαιοκαρπούς.”

 

Η ποικιλία ελιάς

Η Κρητική γη είναι γνωστή για την καλλιέργεια της ελιάς εδώ και εκατοντάδες χρόνια, ενώ η Κορωνέικη ποικιλία ελαιόδεντρων παράγει μία εκλεκτής ποικιλίας ελιά που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ενός από τα πιο εξαιρετικά έξτρα παρθένα ελαιόλαδα της Μεσογείου.

Έδαφος και Κλίμα

Το κλίμα της Κρήτης είναι Μεσογειακό, ξηροθερμικό, συνθήκες άριστες  για  παραγωγή ελαιολάδου. Η πλούσια ηλιοφάνεια η οποία φτάνει τις 300 ημέρες ετησίως αποτελεί τον κύριο παράγονται για την άριστη παραγωγή. Ταυτόχρονα ενώ η ελιά χρειάζεται πλούσια ηλιοφάνεια, δεν αρέσκεται στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι. Το κλίμα της Κρήτης συνδυάζει όλα τα παραπάνω. Πλούσια ηλιοφάνεια και μέτριες μέγιστες θερμοκρασίες. Το μεγάλο όμως πλεονέκτημα, μοναδικό στον κόσμο είναι η πλούσια ηλιοφάνεια το φθινόπωρο, δηλαδή όταν σχηματίζεται το λάδι μέσα στον ελαιόκαρπο.

Η επίδραση του τύπου του εδάφους είναι παράγοντας καθοριστικής σημασίας. Στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαρας τα περισσότερα εδάφη είναι πλούσια σε ανθρακικό ασβέστιο (Ασβεστοχάματα). Σ’αυτου του τύπυ εδάφη το παραγόμενο ελαιόλαδο είναι πιο λεπτόρευστο με άριστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.

Σταθεροί συνεργάτες παραγωγοί

Οι οικογένειες των ελαιοπαραγωγών καλλιεργούν τους ελαιώνες τους, γενιά με τη γενιά, χρησιμοποιώντας τις ίδιες παραδοσιακές μεθόδους που εξασφαλίζουν ότι το λάδι τους θα έχει τα καλύτερα διατροφικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Η σταθερή και μακροχρόνια συνεργασία με ομάδα συγκεκριμένων παραγωγών διασφαλίζει τη σταθερά υψηλή ποιότητα του των προϊόντων CretaVita.
Στις εγκαταστάσεις μας περιλαμβάνεται συνεδριακός χώρος, ο οποίος χρησιμοποιείται για την ενημέρωση και εκπαίδευση των συνεργαζόμενων παραγωγών μας. Οι καινοτόμες υπηρεσίες ευφυούς γεωργίας προσεγγίζουν ολιστικά την παραγωγική διαδικασία μέσα στο χωράφι.

Βιολογική Καλλιέργεια

Η παραγωγή άριστου βιολογικού ελαιολάδου προϋποθέτει τη διασφάλιση εκείνων των συνθηκών που θα προστατεύουν το προϊόν από την υποβάθμιση των θρεπτικών τους ιδιοτήτων θα πρέπει να μην επιβαρύνονται οι ελαιώνες κατά την καλλιέργειά τους με αγροχημικά.

Βιοδυναμική καλλιέργεια σε ιδιόκτητο ελαιώνα

Το κτήμα της οικογένειας Αγγελιδάκη βρίσκεται στον οικισμό Φοινικίας σε κοντινή απόσταση από το Ηράκλειο Κρήτης, αποτελείται από 2000 ελαιόδεντρα αποκλειστικά βιοδυναμικής καλλιέργειας, πιστοποιημένης από τον επίσημο φορέα Demeter International. Το Φυσικό οικοσύστημα του ελαιώνα έχει διατηρηθεί αναλλοίωτο, περιλαμβάνοντας αρωματικά φυτά δίνοντας στον καρπό ξεχωριστή επίγευση.

Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα της CretaVita είναι η αυτονομία που της προσφέρει η ιδιόκτητη, υπερσύγχρονη μονάδα δύο γραμμών παραγωγής, συνολικής έκτασης ++ στρεμμάτων στεγασμένων εγκαταστάσεων με ικανότητα παραγωγής περίπου +++ τόνων ελαιόλαδου την ώρα. Η διαδικασία εξαγωγής του ελαιολάδου σε όλα τα στάδια εφαρμόζονται αποκλειστικά φυσικές διαδικασίες. Για την ελαχιστοποίηση της επιβάρυνσης και αλλοίωσης του τελικού προϊόντος η διαδικασία εξαγωγής γίνεται σε αυστηρά ελεγχόμενες συνθήκες, επιδιώκοντας τη μικρότερη δυνατή διάρκεια και χαμηλότερη θερμοκρασία, η οποία ξεκινάει αμέσως μετά τη συγκομιδή του καρπού. Ως κριτήριο ποιότητας στην παραγωγή του ελαιολάδου έχουμε θέσει την οικολογική παραγωγή του με εφαρμογή φίλο-περιβαλλοντικών συστημάτων διαχείρισης συνδυασμένη με κατάλληλους μετασυλλεκτικούς χειρισμούς διατηρώντας αναλλοίωτα τα φυσικά χαρακτηριστικά του χυμού της ελιάς.

 

Η αποθήκευση του ελαιολάδου γίνεται σε ειδικό χώρο με ανοξείδωτες δεξαμενές υπό ελεγχόμενες συνθήκες περιβάλλοντος όπως και η μεταφορά του ελαιολάδου οι οποίες πληρούν τους όρους και τα πρότυπα ISO (EN ISO 22000:2005) για τη συντήρηση και τη διατήρηση του. Επενδύουμε στον τομέα αυτό ιδιαιτέρως καθώς αποτελούν σημαντικό παράγοντα για τη διατήρηση υψηλής ποιότητας ενώ ταυτόχρονα καλύπτουμε τις ανάγκες και των μεγαλύτερων πελατών μας με γρήγορες και άμεσες παραδόσεις, έχοντας μεγάλους δεξαμενικούς χώρους. Η θερμοκρασία διατήρησης είναι κάτω των 20 οC μακρυά από το φως.

 

Τα προϊόντα CretaVita διασφαλίζουν όλους τους παράγοντες συσκευασίας και τυποποίησης, εξασφαλίζοντας την υψηλή ποιότητα και την αναλλοίωτη διατροφική αξία και άριστη γεύση. Το ελαιόλαδο μας διατηρεί όλα τα ευαίσθητα θρεπτικά- φαρμακευτικά τους συστατικά του και τα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά από τη στιγμή της συσκευασίας μέχρι τη στιγμή που φτάνουν στον καταναλωτή, εφαρμόζοντας στα προϊόντα μας με τα διεθνή πρότυπα διασφάλισης ποιότητας των τροφίμων (Οδηγίας 93/43 «Ασφάλεια και Υγιεινή τροφίμων»).

Η συσκευασία του γίνεται με σύγχρονα μηχανήματα, επικολλώνται οι ετικέτες, γίνεται η κατάλληλη σήμανση (ημερομηνία λήξης, κωδικός παραγωγής, ποιοτικά χαρακτηριστικά, κ.ά). Η διάθεση του ελαιολάδου γίνεται το ίδιο έτος, ώστε ο καταναλωτής να έχει πάνα φρέσκο ελαιόλαδο.

Η ολοκληρωμένη δομή της εταιρίας συμπληρώνεται με τη σύγχρονη μονάδα εμφιάλωσης, τυποποίησης και συσκευασίας δίνοντας την ευελιξία στις απαιτήσεις των προϊόντων μας καθώς και των ιδιωτικών ετικετών, με άμεσες και ασφαλείς παραδόσεις.

 

Το ελαιόλαδο είναι ευαίσθητο στην ηλιακή ακτινοβολία, γι΄αυτό πρέπει να φυλάσσεται σε σκοτεινό μέρος ή σε σκουρόχρωμες φιάλες. Επίσης, η παρουσία οξυγόνου οδηγεί στην ελάττωση των οφέλιμων συστατικών του ελαιολάδου, όπως οι πολυφαινόλες. Προτιμάμε να συντηρούμε το ελαιόλαδο σε καλά κλεισμένους περιέκτες και σε όσο το δυνατόν μικρότερη συσκευασία.

Η ιδανική θερμοκρασία φύλαξης είναι 12-18 °C. Σε θερμοκρασίες κάτω των 5 °C το ελαιόλαδο θολώνει εξαιτίας της πήξης ορισμένων συστατικων του, αλλά επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση όταν αυξηθεί η θερμοκρασία.

Στόχος της CretaVita είναι κάθε προϊόν της που φτάνει στο τραπέζι του τελικού καταναλωτή, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεται, να αποτελεί ένα ποιοτικό προϊόν που να ανταποκρίνεται ακόμα και στις πιο υψηλές απαιτήσεις.

Η CretaVita δεσμεύεται στην παραγωγή προϊόντων ανυπέρβλητης ποιότητας ακολουθώντας πάντα στους πιο αυστηρούς διεθνείς κανόνες ασφάλειας και υγιεινής, με σκοπό την απόλυτη ικανοποίηση των πελατών μας. Η διασφάλιση της ποιότητας ελέγχεται μέσω της σύγχρονης καθετοποιημένης γραμμής παραγωγής και επιβεβαιώνεται με τα απαιτούμενα συστήματα διασφάλισης ποιότητας και πιστοποιήσεις από παγκόσμιους, εγκεκριμένους οργανισμούς για το σύνολο των δραστηριοτήτων και της λειτουργίας της.

Η εταιρεία λειτουργεί σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ISO 9001, ISO 22000, ISO 22005, (BRC, IFS) και κατέχει όλες τις πιστοποιήσεις για τα προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας.

Η προσήλωση της CretaVita στην διαχείριση της ασφάλειας των τελικών προϊόντων, μέσα στις προδιαγραφές της νομοθεσίας, σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων και λειτουργιών της, αποτελεί δέσμευση όλων των εργαζομένων και αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής τους εργασίας. Επίσης, όλες οι εγκαταστάσεις έχουν σχεδιαστεί με σκοπό να προσφέρουν ένα αποδοτικό και πάνω από όλα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον.

Τα προϊόντα CretaVita ελέγχονται συστηματικά και πιστοποιούνται μέσω χημικών αναλύσεων όπως αυτοί ορίζονται από την Κοινοτική και Εθνική Νομοθεσία, συμπεριλαμβανομένων φυτοφαρμάκων, πλαστικοποιητών, βαρέων μετάλλων και PAC, στο πλήρως εξοπλισμένο ιδιόκτητο εργαστήριο όπως και σε ανεξάρτητα πιστοποιημένα εργαστήρια αναγνωρισμένα από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου.

Η οργανοληπτική αξιολόγηση των προϊόντων πραγματοποιείται από διαπιστευμένους δοκιμαστές ελαιολάδου, συμβάλλοντας έτσι στην παραγωγή ελαιολάδου άριστης ποιότητας και διατροφικής αξίας. Όλες οι αποστολές των προϊόντων μας συνοδεύονται από τις αντίστοιχες αναλύσεις για τη συγκεκριμένη φόρτωση. Στα κριτήρια ποιότητας συμπεριλαμβάνεται και η οργανοληπτική αξιολόγηση και η διαθρεπτική επισήμανση του.